Uw schoorsteen

Ook voor het vegen van uw schoorsteen- kanaal bent u bij Ronald Gerressen BV aan het goede adres. Ruim 32 jaar ervaring op het gebied van schoorsteenvegen met behulp van de modernste apparatuur en een goede service staan we graag tot uw dienst.

Enkele vragen en antwoorden heb ik voor u hieronder vermeld.

Waarom schoorsteenvegen?
Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terechtkomen. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag die creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur van ongeveer 500 ºC (al snel bereikt) wanneer u de kachel stookt vliegt deze laag in brand en de schoorsteenbrand is een feit. De mate van aanslag wordt mede bepaald door uw stookgedrag: smoort u de kachel teveel, d.w.z. dat de brandstof te weinig zuurstof krijgt, dan onstaat hierdoor een onvolledige verbranding, waarbij extra afvalstoffen vrij komen. Daardoor kan de schoorsteen ook verstopt raken. Er is dan te weinig of geen “trek”. Verbrandingsgassen slaan terug de kamer in, waardoor er gevaar onstaat voor koolmonoxidevergiftiging.

 

Wanneer en hoe vaak moet men de schoorsteen laten vegen?

  • Bij gebruik van hout, kolen of olie, wanneer u de kachel of open haard als sfeer verwarming gebruikt, is één keer per jaar vegen voldoende.
  • Bij intensief gebruik, bijvoorbeeld als hoofd- of bijverwarming, is het verstandig om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen.

Ook vegen bij gaskachel of gasgestookte c.v. ketels?

  • Bij apparaten die op gas gestookt worden, zoals gaskachels, gasgestookte c.v. ketels en (bad) geisers in moderne woningen, is er normaal gesproken geen vervuiling van het rookkanaal. Het is wel van belang dat de gasgestookte apparaten regelmatig onderhouden of afgesteld worden. Het is verstandig om jaarlijks bij onderhoud ook even naar het rookkanaal te laten kijken. Het is immers niet ondenkbaar dat er in het kanaal een verstopping ontstaat, bijvoorbeeld door een vogel of wespennest!
  • Bij oudere typen rookkanalen of schoorstenen is het verstandig om één keer per jaar te laten vegen.

Bent u geïnteresseerd in deze dienst?

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

schoorsteenvegen Ronald Gerressen Duiven

Verzekerd na schoorsteen brand?

U bent verzekerd wanneer er geen sprake is van achterstallig onderhoud. Bij de meeste verzekeraars moet u na een schoorsteenbrand via een rekening aan kunnen tonen dat de schoorsteen geveegd was. Na het vegen van uw schoorsteen ontvangt u dan ook altijd een factuur waarop de datum van vegen staat vermeld.

Het advies van de brandweer is om één keer per jaar uw schoorsteen te laten vegen door een erkende schoorsteenveger!

Wat moet u doen bij een schoorsteenbrand?
Doof snel het vuur met zand of soda om rook in uw huis te voorkomen. Sluit direct de schoorsteenklep. Sluit de luchttoevoer van de kachel, bij de open haard de deurtjes. Waarschuw de brandweer. Ventileer na het doven van het vuur de ruimte in verband met koolmonoxidevorming.

Wat moet u nooit doen?
Blus nooit met WATER. Het water zet namelijk uit in de vorm van stoom. Doordat dit snel gebeurt, ontstaat er een overvloed van stoom in een te kleine ruimte. De kans is groot dat het kanaal onder deze druk scheurt. Er kan zelfs een explosie ontstaan.

De monteurs van Ronald Gerressen Dienstverlening BV beschikken over TV inspectie camera’s om eventuele breuken of scheuren in het schoorsteenkanaal te lokaliseren. Dit wordt vaak na een schoorsteenbrand of bliksem inslag gedaan om er zeker van te zijn dat er geen blijvende schade aan uw kanaal is ontstaan.

schoorsteenvegen Ronald Gerressen Duivenschoorsteenvegen Ronald Gerressen Duiven

Schoorsteenrenovatie

U kunt bij Ronald Gerressen Dienstverlening terecht voor o.a.:

  • Slopen/Metselen van schoorstenen
  • Plaatsen van schoorsteenkappen
  • Aanbrengen Flexim en nieuw lood
  • Aanvullende dakwerkzaamheden

schoorsteenvegen Ronald Gerressen Duiven Ronald Gerressen BV in Duiven Arnhem Nijmegen. De reiniging van de keramische, betonnen dakpannen of asbestcementvrije golfplaten bestaat uit het reinigen met behulp van heetwater reinigingstechniek,onder een aangepaste werkdruk en een temperatuur van 150 graden wordt het aangehechte vuil hiermee verwijderd. Aanvullende dakwerkzaamheden. gevelreiniging en Graffitiverwijdering Ronald Gerressen BV in Duiven Arnhem Nijmegen. Zonder dat er maar ook een dakpan gelicht is ondergaat uw dak een complete facelift. Natuurlijk verzorgt Ronald Gerressen B.V. aanvullende werkzaamheden zoals: het vervangen van kapotte dakpannen of nokvorsten, tevens in de Flexim plaatsen van nokvorsten, lood vervangen of aanbrengen van duiven en vogelwering.  Overige behandelingen Antimosbehandeling Tussen het reinigen en coaten wordt er een antimosbehandeling uitgevoerd. Gevelreiniging en renovatie Ronald Gerressen B.V. in Duiven Arnhem Nijmegen. Impregneren Na de reiniging kan het het dak worden geimpregneerd, de impregneerstof heeft sterk algenstoppende eigenschappen die tot in het hart van de pan doorwerkt. Coaten Middels onze airless spuitapparatuur wordt er met een werkdruk tussen de 100 en 150 bar, de in water oplosbare dakcoating op kunsthars-dispersiebasis aangebracht deze heeft vele voordelen zoals zijn weers, alkalisch en UV -bestendig en waterdampdoorlatendheid tevens bevat deze coating een preventieve werking t.a.v.algen en schimmelaangroei. 5 jaar fabrieksgarantie op de kleur van de verf. schoorsteenvegen Ronald Gerressen Duiven. Deze coating is uitermate geschikt voor alle betonnen en keramische dakpannen of asbestcementvrije golfplaten en zijn in de volgende kleuren te verkrijgen. Gevelreiniging en renovatie in Duiven Arnhem Nijmegen. schoorsteenvegen Ronald Gerressen in Duiven Arnhem Nijmegen. Graffitiverwijdering Ronald Gerressen BV in Duiven Arnhem Nijmegen